به نقل از خبر آنلاین اتحادیه اروپا در نشست روز دوشنبه خود، سه شرکت هواپیمایی ایرانی شامل ایرانایر، ماهان و ساها ایرلاینز را به فهرست تحریمهای خود اضافه کرد. علاوه بر این، چندین مقام ایرانی از جمله معاون وزیر دفاع و چندین فرمانده ارشد نیروی قدس سپاه و سازمانهای مرتبط با هوافضای ایران نیز هدف این تحریمها قرار گرفتند.
بیانیه اتحادیه اروپا توضیح میدهد که این تحریمها شامل افراد و نهادهایی است که مسئولیت تولید و انتقال پهپاد، موشک و فناوریهای مرتبط به روسیه برای حمایت از جنگ تجاوزکارانه با اوکراین و همچنین نهادهایی که صلح و امنیت در خاورمیانه و دریای سرخ را تضعیف میکنند، بر عهده دارند.
واکنش مقامات ایرانی به تحریمهای قبلی
پیشتر، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، در واکنش به تحریم هواپیمایی ایرانایر در شهریورماه، اظهار داشت: «تحریمها ابزاری شکست خورده است و کشورهای غربی هنوز کارایی این ابزار را درک نکردهاند.» وی همچنین تأکید کرد که تحریمها تأثیری عملی بر اقتصاد و سیاستهای ایران نداشتهاند.
جزئیات تحریمها و تأثیرات آنها
افراد و نهادهای تحریمشده نه تنها داراییهایشان در اروپا مسدود میشود، بلکه از ورود به کشورهای اتحادیه اروپا نیز منع شدهاند. علاوه بر این، هرگونه تعامل مالی و اقتصادی با این افراد و نهادها، به شکل مستقیم یا غیرمستقیم، ممنوع اعلام شده است.
اتحادیه اروپا همچنین ادعا کرد که شرکتهای هواپیمایی ایرانایر، ماهان و ساها در انتقال پهپادها و قطعات مرتبط به روسیه نقش داشتهاند. نام این شرکتها به همراه سایر شرکتهای ایرانی مانند آلومینای ایران، طیف تدبیر آریا و بسامد الکترونیک پویا در فهرست تحریمها دیده میشود.
تحریمها علیه ایرانایر و تأثیرات آن
شرکت ایرانایر در حال حاضر به شهرهایی در اروپا مانند فرانکفورت، هامبورگ، پاریس و لندن پروازهای مستقیم دارد. وزارت خارجه بریتانیا پیشتر اعلام کرده بود که در صورت ادامه تحریمها، توافقنامههای خدمات هوایی با ایران ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد. این در حالی است که دولت ترامپ نیز در سال ۱۳۹۷، شرکت ایرانایر را تحت فرمان اجرایی ۱۳۵۹۹ تحریم کرده بود.
این تحریمها باعث لغو قرارداد فروش هواپیماهای بویینگ و ایرباس به ایران شد و ۶۷ فروند هواپیمای تحت مدیریت ایران نیز تحت تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا قرار گرفتند.
نتیجهگیری
تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه خطوط هوایی ایران، بهویژه در ارتباط با نقش این شرکتها در برنامه موشکی و پهپادی، فشار بیشتری بر صنعت هوایی و نظامی ایران وارد میکند. ادامه این تحریمها میتواند تأثیرات عمیقی بر روابط ایران با کشورهای اروپایی و صنعت هواپیمایی کشور داشته باشد.
0 نظر